Nicolae Ciucă anunță astăzi aprobarea schemei de ajutor de stat privind investițiile în economie

by Christian Suciu

Potrivit anunțului premierului Nicolae Ciucă, schema de ajutor de stat pentru investițiile în economie va avea o valoare de cel puțin un milion de euro.

” De aceea, continuăm să dezvoltăm toate elementele de reglementare, să luăm toate măsurile necesare la nivelul Guvernului, pentru ca aceste măsuri să intre în vigoare cât mai curând posibil și să producă efecte așa cum ne-am asumat.” a precizat primul ministru Ciucă. Acesta a menționat totodată ca valaorea pachetului de măsuri se ridică la 200 de milioane de euro. Strategia guvernului, potrivit acestuia vizează în special industria prelucrătoare, industria ospitalității dar și investiții în sănătate sau asistență socială.

” Ceea ce cred că este foarte important de subliniat este aducerea câtorva elemente de noutate, în sensul că ne dorim ca prin aceste măsuri să producem un efect multiplicator în economia românească, să avem o valoare adăugată cât mai mare. Și, în acest sens, considerăm că este foarte important să ne concentrăm asupra a ceea ce înseamnă industria prelucrătoare, construcții, informatică și comunicații, HORECA (industria ospitalității, ed. n.) și, nu în ultimul rând, investițiile în sănătate și asistență socială”, a adăugat apoi premierul Ciucă.

Anul acesta s-au deja 50 de finanțări din totalul celor 144 depuse la Ministerul Finanțelor iar acestea includ ajutor pentru industria automobilelor, a aeronauticii dar și pentru în ce privește industria farmaceutică sau a materialelor de construcții conform declarațiilor Premierului Nicolae Ciucă.

sursa: agrepres.ro

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

tudy 22/04/2022 - 20:01

Dupa ce pe camarazii tai i-ai lasat sa moara de foame -adica rezervistii militari carora le-ai taiat pensiile CU 10% mai ai tupeul sa iesi in mass-media sa promiti si sa faci::JUDECATI! a ramas doar sa iasa in strada in 4 mai sa-ti ceara demisia !!

Raspunde
întrebare retorică 22/04/2022 - 20:33

A plagiat berbecu’, sau a plagiat berbecu’ ? Aceasta este întrebarea retorică.

Raspunde

Comenteaza