#MyMozartExperienceInCluj. Un buchet de gânduri despre Festivalul Mozart

by Oana Spiru

A început a XXX a ediții a Festivalului Mozart! De această dată Festivalul Mozart se va desfășura exclusiv online și va fi accesibil tuturor melomanilor pe site-ul web al Societății Române Mozart. Societatea Română Mozart vine cu o serie de scurte întrevederi virtuale numite #MyMozartExperienceInCluj, un buchet de gânduri și impresii despre Festivalul Mozart pe care artiștii au ales să le împărtășească publicului meloman clujean.

„Pentru că dorim să ne simțim cât mai aproape de artiștii care ne-au onorat cu prezența la edițiile anterioare și pentru că ne este foarte dor de vremurile mai mari la suflet în care întâlnirea cu muzica avea loc în sala de concerte”, spun reprezentanții.

Primul artist invitat din această serie este pianistul Gottlieb Wallisch, profesor la Universitatea de Arte din Berlin, pe care îl veți putea urmări sâmbătă, 14 noiembrie, 2020, începând cu ora 11.00, într-un recital-conferință care a avut loc în cadrul celei de-a XXIX a ediții a Festivalului Mozart. Acesta va interpreta lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert, atât la pianul modern, cât și la fortepiano. Instrumentul istoric a fost pus la dispoziție de Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza