Muzeul Etnografic al Transilvaniei schimbă programul de vizitare. Luni și marți, închis

by Oana Spiru

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă anunţă că, începând din data de 31 octombrie 2021, o dată cu trecerea la ora oficială de iarnă, programul de vizitare al Parcului Naţional Etnografic „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului) va fi între orele 9-16, ultima intrare fiind la ora 15. Parcul este deschis de miercuri până duminică, fiind închis în zilele de luni și marți.

La secţia centrală a muzeului, Palatul Reduta, str. Memorandumului nr. 21, programul de vizitare rămâne neschimbat: între orele 10 şi 18, de miercuri până duminică, ultima intrare ora 17.

Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre cel mai frumoase din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, expunând spre vizitare peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. Obiectivele sunt împărţite în două sectoare principale: 1) instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti; 2) tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza