Muzeul Etnografic al Transilvaniei a obținut acreditarea Erasmus+ 2022-2027 în domeniul Educației Adulților

by Oana Spiru

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a obținut acreditarea în domeniul ,,Educația Adulților în cadrul programului Erasmus+”, finanțat de Uniunea Europeană, pentru perioada 2022-2027.

Pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei, rezultatele obținute în cadrul celor trei proiecte Erasmus+ la care a participat până acum au fost remarcabile. Au fost dezvoltate activități și au fost create facilități destinate vizitatorilor cu deficiențe de vedere și de auz; specialiștii muzeului au beneficiat de mobilități și oportunități de formare în străinătate; cea mai mare parte a personalului care interacționează direct cu publicul vizitator a participat la activități de formare specifice.

Astfel, cu toții au învățat să fie mai aproape de vizitatori și să îi aducă pe aceștia alături de ei. Muzeul Etnografic al Transilvaniei a ales să aplice pentru acreditarea Erasmus+ nu pe cont propriu, ci în cadrul unui consorțiu alcătuit din organizații care sunt preocupate de educația adulților și care doresc să își dezvolte competențele în acest domeniu, convinși fiind de importanța parteneriatelor și încrederea în proiectele create în echipă. Astfel, instituția muzeală clujeană va realiza activități de calitate, în beneficiul publicului larg, alături de alți patru parteneri implicați în proiect:

  • Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj;
  • Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca;
  • Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș;
  • Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea.

Programul dezvoltat împreună cu partenerii Muzeului Etnografic al Transilvaniei va avea în vedere șase obiective prioritare: îmbunătățirea competențelor digitale privind facilitarea activității muzeale; dezvoltarea de competențe specifice domeniului educației muzeale și educației non-formale; creșterea gradului de conștientizare privind rolul și funcțiile muzeului; alfabetizarea digitală pentru seniorii potențial consumatori de cultură din mediile rural și urban; creșterea interesului pentru cultură a persoanelor adulte din mediile rural și urban; dezvoltarea competențelor de management strategic, management de proiecte și parteneriate la nivelul specialiștilor din consorțiu.

Pe parcursul desfășurării programului, vor fi prezentate informații și detalii referitoare la fiecare dintre etapele acestuia.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza