Moment important pentru infrastructura din Turda! A fost semnat contractul pentru construcția centurii de sud a orașului

by Christian Suciu

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a semnat în cursul acestei zile acordul cu CNAIR pentru realizarea centurii de sud a municipiului Turda. Potrivit edilului clujean, investiția în infrastructura rutieră va depăși 20 de milioane de euro iar viitoarea centură se va întinde pe o lungime de 5,7 km.

” Vești bune! Astăzi (marți – n.red.) am semnat acordul de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea centurii de sud a municipiului Turda. În urma a aproximativ 3 ani de muncă susținută, ne-am concentrat eforturile pentru a fluidiza traficul și a crea centuri de ocolire a orașului.

Centura de sud a municipiului va avea o lungime de aproximativ 5,7 km și va începe de la limita estică a UAT Turda, continuând până la Nodul Turda de pe Autostrada A3. În plus, acest tronson de drum va continua pe raza UAT Câmpia Turzii până în nodul Câmpia Turzii de pe Autostrada A3.” a transmis primarul Cristian Matei.

Conform acestuia, proiectul centurii este finanțat prin Programul Transport 2021-2027 derulat de Ministerul Transporturilor iar în urma finalizării va aduce un avantaj considerabil infrastructurii rutiere din regiune.

” Prin acest parteneriat, reușim să atragem acești bani necesari pentru dezvoltarea proiectului în Turda, prin intermediul Programului Transport 2021-2027, derulat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, conform calendarului asumat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Așadar, acest proiect de infrastructură reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea noastră, aducând cu sine nu doar beneficii în ceea ce privește traficul și mobilitatea, ci și o dezvoltare semnificativă a regiunii noastre.

Pe această cale, mulțumim reprezentanților Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru sprijinul constant și pentru încrederea acordată echipei Primăriei Municipiului Turda în realizarea acestui proiect!” a mai adăugat Primarul Muncipiului Turda, Cristian Matei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza