„Miresme pentru gânduri”. O tânără din Cluj a pus bazele unui concept prin care reușește să ajute căinii cu probleme

by Oana Spiru

Șomajul tehnic și efectele pandemiei s-au resimțit atât de tare în familiile și viața românilor de zi cu zi, încat au fost nevoiți să caute alternative și echilibru între ceea le place cu adevarat să facă și ceea ce este necesar. În situația aceasta s-a trezit și Patricia Moș, o tânără din Cluj-Napoca care și-a dus imaginația spre succes, tocmai în timpul pandemiei.

Patricia a pus bazele unui concept cu produse 100% naturale, ceară de soia și rapiță și parfumanți eco-friendly. Este vorba despre tarte parfumate care sunt bucați de ceară fără fitil, turnate în diferite forme și dimensiuni. Sunt concepute pentru a fi topite lent în lampa de aroma-terapie, astfel, parfumul se difuzează în încapere fără a fi nevoie de ardere. Conform Patriciei Mos, procesul prin care acestea se fac necesită puțină chimie și multă atenție. E nevoie de 5 zile pentru ca parfumul și ceara să se închege și să ofere cea mai placută experiență.

„Muncesc din 2015 în industria ospitalității, dar anul trecut situația globală cu care ne confruntăm mi-a oferit timpul necesar să îmi canalizez energia și eforturile spre un proiect la care am muncit cu drag pe langa jobul actual. Am deschis „Arome” în 06 martie anul acesta, după aproape un an de testări și research pentru a raspunde exigențelor clienților pasionați de aroma-terapie și am reusit cu succes să strâng în jurul meu o mână de oameni care nu mai renunță la tartele mele parfumate. Cred cu tărie că în viitor, publicul va fi din ce în ce mai educat în această speță și voi putea contura ceva de anvergură internațională”, a povestit Patricia Mos, fondator Arome, pentru Servus, Cluj!

Până în acest moment Patricia a lansat două colecții. Una este de Snap-Baruri și colecția de suflet, PET EDITION. Povestea din spatele colecției PET EDITION punctează ultimii 3 ani din viata tinerei, dedicati proiectului Bulldog Francez Romania.

„Am fost înconjurată de-a lungul vieții de animale, iar în 2019 prietenul meu cel mai bun Louie, bulldog francez, a plecat de lângă mine. Mi-am promis ca o să schimb situația legată de rasa aceasta atât de exploatată în ultimii ani și am să ajut atât cât am să pot viitori stăpâni care își caută un patruped”, mai spune Patricia.

Odata cu lansarea colectiei PET EDITION, 30% din sumele încasate au fost donate comunității Bulldog Francez Romania pentru cățeii cu probleme grave de sănătate, abandonați și reabilitați de echipa de rescue. Mulți au probleme de mici, reproducerea lor fiind la scară din ce în ce mai mare din cauza cererii. Stăpânii încep să renunțe la ei, astfel rata abandonului crește din ce în ce mai mult.

„Proiectul Bulldog Francez Romania care sprijină ameliorarea problemelor rasei prin informare corectă și care salvează zeci de suflete anual prin ajutorul unei comunitati extraordinare, alături de dragostea mea pentru necuvântătoarele din jurul meu, m-a încurajat să găsesc o variantă viabilă în ceea ce privește sensibilitatea lor față de mirosuri, fiind pasionată de parfumuri. Punctul forte al acestor tarte parfumate este redat de faptul că parfumul se dispersează prin difuzie, nu prin ardere, astfel, toxicitatea este 0. Toți bipezii și patrupezii se pot bucura în voie de parfumuri fără reacții alergice și drumuri la veterinar”, mai spune Patricia.

Birthday cake, krispy marshmallow, spiced chocolate macaroons și banana split, se numără printre următorii parfumanți din colecția ce urmează a fi lansată.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Paw Paw World! – Arôme Shop 26/11/2021 - 10:59

[…] „Miresme pentru gânduri”. O tânără din Cluj a pus bazele unui concept prin care reușește s… […]

Raspunde

Comenteaza