VIDEO Mircea Miclea: „În toamnă se vor confrunta cu o serie de probleme pe care acum le-ar fi putut învăța și corecta”

by admin

Elevii, părinții și profesorii se lovesc de noi provocări în această perioadă. În unele părți lecțiile online se desfășoară impecabil, în alte locuri lipsesc cu desăvârșire din cauză că elevii nu dețin dotările necesare pentru a putea participa la școala din mediul online.

Vom fi în toamnă mai pregătiți? Fostul Ministru al Educației, Mircea Miclea declară în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus că școlile ar fi trebuit să se deschidă în zonele în care nu sunt cazuri de coronavirus.

„Depinde cât de determinat va acționa Ministerul. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit ca mai ales în acele zone în care rata este extrem de mică în această perioadă să înceapă unele cursuri. Să înceapă calculat. De exemplu, o jumătate de clasă să vină de la 8-10, să se lase o pauză între prima jumătate din clasă și a doua jumătate, iar a doua jumătate să vină de la 11-01. Ce ar fi făcut? Ar fi experimentat. Din acest experiment ar fi învățat. Înveți dacă încerci, dacă nu încerci, nu înveți. Au ratat această șansă. În toamnă se vor confrunta cu o serie de probleme pe care acum le-ar fi putut învăța și corecta astfel încât să fim mai bine pregătiți în toamnă”, declară Mircea Miclea.

Totodată, Mircea Miclea susține că elevii pot fi afectați emoțional în această perioadă motiv pentru care părinții, care le pot fi modele, nu trebuie să își prezinte stările de anxietate (dacă există) în preajma lor.

„Consecințele emoționale vor fi foarte mult determinate de cine anume este model pentru copii. Dacă modelele sunt părinții lor, ei vor fi modelele. Dacă părinții lor sunt mai speriați și exagerează în măsuri de supra prudență, dacă sunt mai anxioși, vor avea niște copii anxioși. Copiii se vor inspira de la aceste modele fără să vrea ei. Trebuie să fim foarte atenți cum ne manifestăm în această perioadă pentru că suntem niște modelatori pentru propriii noștri copii. Chiar dacă ne apucă frica măcar să încercăm să nu o arătăm în fața lor”, mai spune Mircea Miclea.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Iancu Teodora 08/05/2020 - 10:52

Un articol realist al unui profesor cu multa experienta profesionala și de viata pe care l-am admirat întotdeauna. Toți murim într-o zi depinde cum ca niște șoareci sau ca niște elefanți. Ai as aminti gândurile lui Eminescu “Sa trecem prin viata ne este scris
Ca visul unei umbre ca umbra unui vis.”

Raspunde

Comenteaza