Ministrul Sănătății, dezamăgit de cum s-au comportat românii în starea de alertă. Nu exclude reintroducerea stării de urgență

by admin

Ministrul Sănătății este dezamăgit de cum s-au comportat românii în primele zile ale stării de alertă. Oamenii au luat cu asalt parcurile, iar la punctele de frontieră zeci de mii de cetățeni veniți din țările lovite de pandemie așteaptă să intre în România. 

„Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.

Aceste prime zile din starea de alertă sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ministrul Sănătății a reamintit faptul că, în cazul în care numărul cazurilor de COVID-19 va crește din nou, este posibilă reintroducerea stării de urgență și a restricțiilor.

„Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate. La ora 24 intră în vigoare și legea COVID-19. Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegători”, a adăugat Nelu Tătaru.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Ilea 18/05/2020 - 10:05

du-te ma imputitule si da-ne pace
ne asteapta o noua revolutie in stilul asta!

Raspunde
ion 18/05/2020 - 10:28

boschetarule ne ti ca la puscarie sa iti faci tu manevrele .Cat ai procent din vanzarea mastilor?

Raspunde
Ilea 18/05/2020 - 14:10

ma bucur sa vad ca mai exista si oameni care s-au desteptat !

Raspunde

Comenteaza