Ministrul Sănătății anunță că România va primi o donație de echipamente medicale în valoare de 8 milioane de euro din partea Coreei de Sud

by Christian Suciu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi că România urmează să primească din partea Coreei de Sud o donație privind echipamente medicale și informatice a căror valoare se ridică la 8 milioane de dolari.

Potrivit Ministrului Rafila, elementele logistice din cadrul donației vor în România până în luna noiembrie a acestui an iar echipamentele vor fi utilizate pentru pentru controlul apei, al tutunului și al substanțelor conținute în tutun precum și supravegherea sau controlul bolilor transmisibile.

” Este vorba despre echipamente pentru Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și centrele regionale de sănătate publică. (…) Au fost la Iași, la centrele regionale de sănătate publică. Au fost și aici, la București. În prezent avem toate elemente logistice discutate pentru ca această donație, care valorează aproximativ 8 milioane de dolari SUA, să ajungă în România de la jumătatea anului până în noiembrie. Aceasta presupune expedierea unor echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului și al substanțelor conținute în tutun, supravegherea și controlul bolilor transmisibile, ceea ce înseamnă echipamente de diagnostic și secvențiere. Toate acestea vor ajunge la centrele regionale de sănătate publică din București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.” a declarat Ministrul Sănătății.

Donația din partea tigrului asiatic vine în urma gestului României de a-și dona o parte din dozele de vaccin anti-Covid-19 către Coreea de Sud.

” Ca răspuns la sprijinul acordat de guvernul României, guvernul Republicii Coreea a considerat de cuviință să ne ajute cu dezvoltarea sistemului de sănătate publică din România. (…) O întreagă echipă a venit din Coreea pentru a determina împreună detaliile acestei donaţii care este una foarte complexă din punct de vedere al conţinutului.” a mai adăugat Ministrul Sănătății.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza