Ministrul Educației se gândește la prelungirea anului școlar dacă greva se va prelungi:” Niciun elev nu va rămâne cu situația școlară neîncheiată”

by Christian Suciu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis în cadrul unei conferințe de presă că nu este exclusă prelungirea cursurilor și a calendarelor pentru evaluări în condițiile în care greva personalului din educație se va prelungi pentru a oferi elevilor posibilitatea susținerii Evaluărilor Naționale precum și a Examenului de Bacalaureat. Ministrul a mai precizat că va purta cu discuții cu reprezentanți ai sistemelor educaționale din alte țări pentru a-i ajuta pe elevii aflați în an terminam ce doresc să se înscrie la facultățile din străinătate

” Termenul pentru încheierea mediilor pentru clasa a XII-a și clasa a XIII-a este de 2 iunie. În cazul în care va fi nevoie, vom prelungi acest termen în așa fel încât toți copiii să aibă situația școlară încheiată. Niciun elev nu va rămâne cu situația școlară neîncheiată. Niciun elev nu va rămâne fără posibilitatea de a susține examenul, fie Evaluarea națională, fie examenul de Bacalaureat”, a declarat Ministrul Deca pe parcursul conferinței.

Referitor la prelungirea anului școlar , Ministrul Educației a anunțat că această posibilitate ține și de termenul de soluționare a grevei generale din învățământ.

” Este evident că dacă conflictul se va prelungi, vom avea această posibilitate de prelungire a cursurilor și de reprogramare a calendarelor de evaluări. Niciun elev nu va ajunge în situația în care să nu-și dea examenele de final de gimnaziu sau de liceu.” a mai adăugat Ministrul Educației.

Aceasta susține totodată faptul că elevii de clasa a 12-a vor avea nevoie de timp suplimentar pentru trimiterea documentelor necesare înscrierii la facultățile din afara țării iar în acest scop vor fi purtate discuții cu reprezentanții sistemelor educaționale din diferite țări.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza