Ministrul Dâncu vrea o apărare credibilă prin prezența NATO pe Flancul Estic

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu a participat la întâlnirea cu omologii săi din cadrul NATO, unde au fost purtate discuții cu privire la amenințarea războiului din Ucraina și definirea unui nou pachet Decizional și Concept Strategic care să fie expus în Summit-ul de la Madrid de la finalul acestei luni.

Ministrul a salutat inițiativa Suediei și Finlandei de a contribui la securitatea euro-atlantică și speră ca NATO va putea să facă tranziția de o prezența accentuată la o apărare credibilă, adaptată contextului de securitate curent.

” Avem nevoie de o nouă construcție și de o nouă fundație pentru descurajarea și apărarea de pe Coasta de Est a NATO, în toate domeniile operațiunilor. Trebuie să trecem de la o prezență avansată la o apărare credibilă, adaptată noului context de securitate. Sperăm că Summit-ul de la Madrid va confirma angajamentul aliat pentru acest deziderat.” a transmis socio-democratul.

În acest sens, Ministrul Dîncu a evidențiat și exemplul României de a suplimenta bugetul aocat pentru apărare cu nu mai puțin de 2,5% din PIB, până în 2023 și a îndemnat spre o creștere a bugetelor cofinanțate NATO pentru a putea îndeplini eficient deciziile ce vor fi adoptate în Summit-ul de la Madrid.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 17/06/2022 - 20:07

Menirea ta este sa-l imbogatesti pe Coldea!!.prietenul de vacante si nu numai!! DEMISIA PE LOC pt. Bataia de joc la adresa armatei romane si a rezervistilor militari!

Raspunde

Comenteaza