Ministrul Dâncu anunță proiecte importante în industria militară românească

by Christian Suciu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a susținut în cadrul unei conferințe din Parlament că România se va concentra pe producția de armamament și utilaj militar propriu în următorii ani inlcuzând în special producția de mini submarine, drone dar și autoblindate.

”Există o listă de achiziţii destul de lungă, pe care o avem în programarea din documentul strategic Armata României 2040, asta înseamnă că avem un prag de raportare şi înzestrare în 2026, unul în 2023 şi unul în 2040, la final. Evident că, dacă vom avea bani în plus, vom mări procentul din acest buget, de înzestrare”, a spus ministrul Apărării, precizând că ar putea fi aduse şi proiecte din 2027 şi 2030 mai aproape.” transmite Ministrul Dâncu. Acesta a ținut să evidențieze faptul România are un potențial ridicat privind dezvoltarea acestei industrii, fapt recunoscut și de miniștrii altor state europene iar creșterea producției proprii va deveni un punct de interes în strategia de apărare a țării.

” Cel mai important lucru ar fi nu să cumpărăm totul din afară, ci mai degrabă să producem ce este mai mult în România, mai ales că astăzi nu se mai produc tehnologii noi, în domeniul armamentului, într-o singură ţară, ci în coproducţie. Sunt câţiva miniştri care mi-au spus, referindu-se la industria de apărare a lor, noi piaţă avem în acest moment, ne interesează să avem unde produce.” a specificat Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 29/03/2022 - 16:46

Saracul..a avut UN VIS FRUMOS AZI-NOAPTE..ALOOO vezi ca ai scazut pensiile la militari si ai inghetat salariile in preajma razboilului la aceiasi militari( infractiune de siguranta nationala)..din productia intertna nu se poate lua comision..DEMISIA PE LOC!

Raspunde

Comenteaza