Ministrul Cătălin Drulă: ”E o frenezie de proiecte în zona Cluj”

by Cristina Mihaila

Modernizarea căii ferate Cluj-Oradea, centura Clujului sau construirea unui drum expres între Cluj și Dej sunt printre proiectele de infrastructură pentru care Ministerul Transporturilor și-a arătat disponibilitatea de finanțare. Aflat în vizită la Cluj, acesta a declarat că e ”o frenezie de proiecte în zona Ardealului” și promite sprijinul Guvernului.

”Calea ferată Cluj-Oradea este un proiect important în PNRR, în valoare de peste un miliard de euro. Mâine sau marți ar trebui emis acordul de mediu, care era ultimul obstacol. Apoi, scoatem la licitatie proiectul de execuție.

Pentru centura Cluj este un studiu de fezabilitate derulat de Primăria Cluj, mai e nevoie de acord de mediu. Așteptăm finalizarea acestui studiu și scoatem la licitație proiectarea și execuția, iar finanțarea va fi inclusă în programul operațional transporturi.

Am scos la licitație acum două săptămâni drumul expres sau de mare viteză, vom vedea ce reiese din analiza experților, între Cluj si Dej, un sector de drum extrem de aglomerat și mai avem un proiect important. În acest moment nu există un drum de legătură între A3 și Cluj, primul sector deschis între Câmpia Turzii și Gilăun-a ajutat foarte mult Clujul, pentru că e mai degrabă o ocolire. Va exista un drum de legătura între A3 și DN 1, în zona Tureni. Este în faza finală proiectul tehnic, avem în derulare un studiu de fezabilitate, mai așteptăm acordul de mediu și anul acesta vrem să scoatem la licitație execuția acestui drum”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza