Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, îi omagiază pe soldații români căzuți în războaie cu ocazia ”Zilei Armatei Române”

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a adresat un mesaj omagial soldaților români căzuți în luptă cu ocazia ”Zilei Armatei Române”, sărbătorită pe 25 octombrie. Potrivit acestuia, procesul de modernizare al armatei române înregistrează noi progrese, ajungând în anumite aspecte, la standardele NATO.

” Cinstim, de Ziua Armatei României, jertfa celor care au luptat și au căzut la datorie pentru eliberarea țării în cel de-al Doilea Război Mondial și aducem un omagiu eroilor români care și-au dat viața în teatrele de operaţii, dar și veteranilor de război, militarilor activi, în rezervă sau în retragere și personalului civil. Armata asigură, prin oamenii care îi îmbracă uniforma cu onoare, mândrie, patriotism și simț al datoriei, securitatea și apărarea noastră, a tuturor, și este garantul unei vieți trăite în pace și libertate.”, a declarat Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

Acesta susține totodată că mărirea bugetului armatei la 2,5% din PIB a permis armatei române să se modernizeze prin dotări și echipamente moderne, de ultimă generație.

”În acest moment, Armata se află în plin proces de modernizare şi transformare reuşind să atingă deja, în multe dimensiuni, standardele NATO. Asigurarea unui buget de 2% din PIB începând cu 2017 şi mărirea la 2,5% din PIB în acest an au permis demararea unor programe ambiţioase de dotare cu tehnică şi echipamente de ultimă generaţie.”, a mai afirmat Angel Tîlvăr.

Nu în ultimul rând, acesta a discutat despre problemele majore de securitate din lume la momentul actual.

”Din păcate, astăzi lumea se confruntă, din nou, cu un val de violenţă, din Ucraina vecină până în Israelul prieten. Invazia declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, precum şi atacurile barbare ale grupării teroriste Hamas asupra civililor din Israel reprezintă violări flagrante şi nejustificate ale dreptului internaţional umanitar. În vremuri atât de tulburi trebuie să găsim căi prin care să acţionăm împreună cu aliaţii şi partenerii noștri pentru întărirea securităţii şi apărării României.” a mai declarat Ministrul Apărării Naționale.

Conform declarațiilor acestuia, în acest moment peste 5.000 de militari din Belgia, Franţa, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii se află dislocați pe teritoriul țării noastre, instruindu-se alături de militarii români, motiv pentru care ”suntem mai bine protejați și apărați”.

sursa: Agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza