Ministrul Agriculturii tot mai îngrijorat de daunele secetei pedologice din țară

by Christian Suciu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea afirmă că seceta pedologică a cuprins în întregime țara iar de la intrarea Dunării și până la Giurgiu nu există posibilități de irigații din cauza scăderii nivelului râurilor. Potrivit acestuia au existat tentative de dragare a canalelor de aspirație însă nivelul curent al râurilor îngreunează exploatarea

”Îmbinările se pot rupe, pentru că sunt nave plutitoare, poți rupe legăturile cu pământul și de aici o serie întreagă de necazuri.” a declarat Ministrul Agriculturii. Totodată, o altă problemă nu mai puțin semnificativă o reprezintă sursele de asigurare a furajelor întucât în numeroase județe ale țării, fermierii nu mai pot oferi animalelor hrană cu porumb după cum informează ministrul.

”Am dispus astăzi, în ședința operativă a Ministerului Agriculturii (… ) să stabilească care sunt sursele de asigurare a furajelor, pentru a putea lega fermierii de la o parte la alta, astfel încât marile ferme ale țării să poată furniza lapte pe tot parcursul și să nu aibă probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu acest produs.” a mai adăugat Petre Daea.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza