Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu condamnă inițiativa Rusiei de a-și pune în alerta forța nucleară

by Christian Suciu

Ministru Aurescu a participat la o reuniune a Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene în cadrul căreia și-a prezentat îngrijorarea față de faptul că Rusia și-a pus în alertă forța nucleară.

” Pe ordinea de zi a apărut un nou pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, ca urmare a înrăutățirii continue a situației de securitate din Ucraina, precum și răspunsul UE la cererea Ucrainei de asistență pentru creșterea rezistenței statului său. Ministrul român de externe Bogdan Aurescu. a condamnat ferm anunțul Rusiei de astăzi că își pune forțele nucleare în stare de alertă maximă, ceea ce ar putea echivala cu amenințarea cu folosirea armelor nucleare.” a transmis Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

Mai mult de atât, Bogdan Aurescu a subliniat nevoia unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei care să întrunească atât deconectarea Rusiei de la sistemul SWIFT precum și închiderea spațiului aerian al UE pentru aeronavele rusești dar și interzicerea propagandemi rusești în mass media.

” Totodată, ministrul român de externe a menționat măsurile luate deja la nivel național privind interzicerea din 26 februarie a utilizării spațiului aerian românesc de către zborurile operate de companiile aeriene ruse și decizia de retragere a României din International Investment cu sediul la Budapesta. Bank (IIB) și Banca Internațională pentru Cooperare Economică (IBEC) din Moscova, ambele susțin interesele financiare și influența Rusiei.” se mai arată în comunicat.

Totodată ministrul de externe a subliniat nevoia unei discuții mai ample privind problema amenințării nucleare a Rusiei în cadrul ședinței de urgența a Agenției Internaționale pentru energie atomică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza