Ministerul Transporturilor, investiție de 8 milioane de lei în siguranța aeroportului din Cluj-Napoca

by admin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că a semnat contractul de finanțare prin care Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va primi 8 milioane de lei pentru a achiziționa echipamente de deszăpezire, degivrare şi determinare a gradului de frânare.

„Investim în siguranţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj Napoca! Prin contractul de finanţare pe care l-am semnat astăzi, Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca va achiziţiona echipamente pentru: deszăpezire degivrare, determinarea gradului de frânare”, transmite Sorin Grindeanu.

 Oficialul spune că investiţiile vor spori condiţiile de siguranţă în operaţiunile de manevră a aeronavelor şi a suprafeţelor de mişcare.

 „Valoarea totală a contractului de finanţare este de aproximativ 8 milioane lei, iar achiziţiile trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor (2023). Majoritatea sumei este asigurată prin fonduri europene (FEDR) şi completată cu bani de la Bugetul de Stat şi din contribuţia proprie a aeroportului”, mai precizează Sorin Grindeanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza