Micile mămici ale Clujului. Peste 100 de minore au născut anul acesta în cele doua secții de specialitate ale SCJU Cluj-Napoca

by Oana Spiru

România nu reuşeşte să ţină sub control fenomenul mamelor minore, fiind tot mai multe de la an la an, țara noastră ajungând pe primul loc în Europa, cu cele mai multe naşteri la fetele sub 18 ani. Needucate de familii sau de școală își încep viața sexuală la vârste fragede fără a-și cunoaște corpul ori riscurile la care se expun.

În spitalele de stat din Cluj-Napoca peste 100 de minore au adus pe lume un copil în primele nouă luni ale anului 2021.

La nivelul județeului Cluj, în cele doua secții de specialitate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în intervalul 01.01.2021-30.09.2021 au născut un număr de 3.209 femei, iar 104 dintre acestea au fost minore la data nașterii.

Cinci mame adolescente nu au făcut niciodată investigații pe parcursul sarcinii, a dezvăluit un studiu recent realizat de Organizația Salvați Copiii. Totodată, cele mai recente statistici indică faptul că 23% din mamele minore din UE trăiesc în România.

Potrivit studiului făcut de Salvați Copiii, 39% din mamele adolescente din zonele rurale au spus că nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și/sau a resurselor financiare necesare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza