Mesajul lui Raed Arafat la Look Plus: „Stați acasă!”

by admin

Datorită faptului că vremea s-a îmbunătățit treptat în ultima perioadă, iar Sărbătorile Pascale bat la ușă, poate că unii sunt tentați să iasă cât mai mult din casă în acest interval. Dacă va avea loc o activitate socială intensă, riscul va fi foarte mare. În acest sens, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a tras un semnal de alarmă fiind foarte ferm în mesajul transmis tuturor românilor. De asemenea, secretarul de stat a menționat și faptul că nu se așteaptă să vadă în România un vaccin mai repede de anul 2021.

„Dacă oamenii de Paște nu vor respecta regulile impuse și vor ieși, se vor vizita, și va fi o activitate socială intensă, riscul va fi ca într-o săptămână, maxim două să avem decese. Dacă respectăm regulile de izolare la domiciliu, dacă nu ne vizităm, rămânem cu cei care stăm în casă și nu mergem în vizită la alții, atunci poate putem trece mult mai ușor decât dacă vom ignora regulile impuse prin ordonanța militară. Altfel, în loc să fim cu toții împreună Paștele viitor, s-ar putea ca unii să fie numai o amintire.

Nu există nicio relaxare! Dacă unii au ieșit în stradă și au început să încalce regulile și să le ia mai ușor, asta nu înseamnă ca alții să le copieze. Dacă oamenii vor ieși zilele acestea, consecințele vor apărea mai târziu. Peste o săptămână, maxim două. Oamenii să înțeleagă că trebuie să stea acasă! Eu vă spun recomandarea mea de medic: omul simplu să rămână acasă. Să nu meargă și să nu primească vizite. Nu mă aștept să văd în România un vaccin până în 2021”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza