Mesajul Înaltpreasfințitului Andrei pentru clujeni înaintea ”Nașterii Domnului”! ÎPS Andrei:” Să propagăm armonia, pacea și buna înțelegere printre semenii noștri”

by Christian Suciu

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei a transmis creștinilor Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului un mesaj special în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Isus Hristos prin care îi roagă pe aceștia să transmită mai departe armonia, pacea și buna înțelegere în rândul semenilor lor.

” În lumea aceasta noi încercam, încercam cu cuvântul nostru, cu modul nostru de a ne comporta, efectiv să promovam aceste virtuți: armonia, pacea si buna înțelegere. Ne gândim mereu la ele dar în mod special în preajma Crăciunului.
Daca sufletul e mai sensibilizat, să le pună in practica în preajma Crăciunului, pentru noi, pentru cei dragi și pentru toata lumea în care trăim. E adevărat și lucrul acesta, că preocupările religioase nu pentru toți sunt intense dar noi nu putem renunța la mesajul lui Hristos care este extraordinar.
Deci în această lume încercăm noi să-i contaminam și pe alții, să fim contaminați din punct de vedere al bunătății pe care Domnul Hristos a adus-o pe pământ, să propagăm armonia, pacea si buna înțelegere printre semenii noștri.
De multe ori uitam un lucru elementar. S-a născut Domnul Hristos la 750 de ani de la întemeierea Romei iar
Dionisie Exiguul a spus că nu se cuvine să numărăm anii de la întemeierea Romei ci sa-i numărăm de la Nașterea Domnului Hristos, și astfel anul nasterii Lui a devenit anul 1.
Acum și cei ce nu au o viață religioasă și cei ce nu sunt creștini, atunci când redactează un act, fără să o spună verbal fac o mărturisire ca Domnul Hristos s-a născut: Sunt 2023 de ani de când s-a născut Hristos, data ce apare pe orice hârtiuță oficială o emitem.


Dorim din tot sufletul ca de sărbători să le fie tare bine clujenilor, creștinilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, și de ce nu, creștinilor din toată țara, din toata lumea, pentru ca Domnul Hristos pentru toți a venit, a venit sa aducă armonia, pacea și buna înțelegere! Sărbători fericite la toate mesele, inimi vesele!”, a declarat ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

Întrebat despre lipsa simbolurilor creștine la Târgul de Crăciun organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, ÎPS Andrei a transmis organizatorilor să profite de timpul rămas pentru a amplasa și icoana Mântuitorului în cadrul târgului.

”Iertați neștiința mea! Nu m-am uitat să vad că nu este imaginea lui Hristos, cel ce se naște, acolo dar încă mai sunt câteva zile. Cei care au organizat Târgul au vreme să pună și icoana Mântuitorului, pe pe Maica Domnului și pe Sfantul Iosif, înca mai este timp. Fac un apel la organizatori să-i pună și pe ei acolo.
Tare am dori noi, cei care punem problema religioasă să-i contaminam și pe ceilalți.

Atâta cât putem, să fim și noi contaminați pentru toți contemporanii noștri și să îi ajutăm să ducă o viață religioasă, nu numai gândindu-ne la eternitate, la soarta noastră veșnică, ci și gândindu-ne la viața noastră de pe pământ. E mult mai frumos ca oamenii sa fie creștini.”, a mai adăugat ÎPS Andrei.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Adela 19/12/2023 - 23:16

Va urez sarbatori fericite pline de bucurii si fericire cu cei dragi! Haideti sa incercam sa fim mai buni, nu doar de sarbatori, ci in general cu lumea din jurul nostru.

Raspunde

Comenteaza