Meniul sănătos de toate zilele: cum putem să avem un stil de viață echilibrat

by Bianca Baraboi

Un stil de viață echilibrat este modalitatea simplă de menținere a stării de sănătate și reducere a riscurilor de înbolnăvire, urmând doar câteva reguli simple.

Valeria Kiss, nutriționist dietetician : Un stil de viață sănătos înseamnă să respectăm principiile unei alimentații sănătoase. Asta înseamnă să nu consumăm grăsimi nesănătoase, să intrăm în caloriile metabolismului nostru bazal, să nu întrecem caloriile, să mâncăm fără prăjeli, să ne hidratăm, să nu ne stresăm , să avem un management bun al stresului, și să ne odihnim măcar 8,9 ore pe noapte.

Scuza că nu avem timp să gătim sănătos, ori că ne-ar costa mai mult, nu are justificare. Orice aliment este bun, dar modul în care este consumat face diferența.

Valeria Kiss, nutriționist dietetician: Este extrem de important să gătim fără ulei. Așa ajungem să avem un număr scăzut de calorii în alimente, pentru că uleiul crește foarte tare numărul de calorii. Să gătim fără sare, care este iarăși un beneficiu foarte mare.

Pe lângă o alimentație sănătoasă, sportul este esențial. Dacă o să ascultăm sfaturile specialiștilor, o să constatăm că suntem mai bine din toate punctele de vedere.

Mihai Popa, instructor de fitness: Pe partea de sport este neapărat necesară recuperarea și nutriția. Pentru că dacă noi facem sport, și dacă e un sport destul de intens, care să ne mențină sănătoși, trebuie neapărat să avem o nutriție echilibrată și să aducem un aport de macronutrienți ca să ne putem recupera mușchii. Altfel putem să intrăm în supra-antrenament și putem să avem alte probleme.

Poate nu dăm importanță dar mâncarea și lipsa mișcării nu înseamnă doar kilograme în plus. Țara noastră este pe primul loc în ceea ce privește incidența bolilor cardiovasculare, dar și numărul pacienților cu diabet sau obezitate este în creștere, iar acestea sunt de multe ori consecințe ale unei alimentații nesănătoase.

Vă invităm să urmăriți Sănătate cu Stil, cu Luciana Indre, în fiecare sâmbătă de la 11:00, pe Prima TV, pentru a afla și mai multe despre ce înseamnă un stil de viață echilibrat și sănătos!

sursa video: Prima TV

Te-ar putea interesa si

Comenteaza