Măsuri împotriva coronavirusului la UMF Cluj-Napoca. Ce a decis conducerea universității

by admin

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca ia măsuri pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Astfel, studenții și cadrele didactice care au călătorit în Italia în ultimele două săptămâni sunt rugate să se autoizoleze la domiciliu.

„Studenții și cadrele didactice care au revenit în țară în ultimele 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, sunt rugaţi să-şi anunţe telefonic absenţa de la cursuri la numărul 0374-834.954, la Cabinetul medical studenţesc, pentru a fi luaţi în evidenţă.

Programul cabinetului: luni şi miercuri între orele 12:30-18:30; marţi, joi şi vineri între orele 08:00-14:00”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul UMF Cluj-Napoca.

În plus, conducerea Universității face și un apel către cei care s-au întors de curând în regiunile din Italia afectate de coronavirus.

„Persoanele care, în ultimele 14 zile, au revenit în țară dintr-o călătorie din următoarele localități:

– regiunile Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano

 – regiunea Piemonte: Cumiana

sunt rugate să sune de urgență la Direcția de Sănătate Publică”, cer reprezentanții UMF Cluj-Napoca.

Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților și a cadrelor didactice prin intermediul cabinetelor medicale proprii. În situația în care sunt depistate persoae care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza