Măștile de protecție sunt obligatorii în școli, spune ministrul Educației. Sunt permise și măștile textile

by admin

Masca de protecție este obligatorie în școli, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a explicat că sunt recomandate măștile medicale, dar și cele textile vor fi acceptate.

„Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie. Există excepţii doar pentru învăţământul special, există excepţii pentru cei mici, există excepţii pentru orele de educaţie fizică ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate, fără mască de protecţie. În rest, masca de protecţie este obligatorie. Este în interesul elevilor şi cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai uşor şi afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, duminică seara.

Întrebat dacă cineva verifică conformitatea măştilor textile, Cîmpeanu a explicat că nimeni nu va verifica măştile textile, deoarece acestea sunt permise în unităţile de învăţământ.

„Nimeni. Nu există această obligativitate, această reglementare să verifice. Ar fi şi o prostie. Anexa 1 a ordinului de ministru, precizează foarte clar, se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile.Nu spune nimeni, nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acoperite în aşa fel încât să facă imposibile aceste gesturi pe care şi noi le făceam, aceste gesturi cu degetele. INSP a tabilit acest lucru, recomandare fermă de măşti medicale, posibil să se utilizeze măşti textile, ai voie şi viziere în cazul profesorilor  pentru învăţământ special, iar celelalte pseudo-dispozitive de protecţie sunt interzise. Măşti medicale şi textile sunt interzise”, a mai explicat Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza