Foto: Mărțișoare pentru animale – sute de clujeni au fost prezenți la eveniment

by Bianca Baraboi

Mărțișoare pentru animale – nu le poarta ele, însă cei care le cumpără susțin astfel Ong-urile și asociațiile care au grijă de acestea. Vorbim de un proiect al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară realizat împreună cu Muzeul Zoologic al UBB. Aflat la e treia ediție evenimentul încurajează contactul cu animalele. Astfel mai multe asociații au venit pregătite cu mărtisoare făcute de ei dar și alte accesorii pentru animale. 

În acest weekend iubitorii de animale au putut susține asociațiile care au grijă de acestea. Prin achiziționarea de mărțișoare sau alte obiecte hand-made, evenimentul și-a propus apropierea oamenilor de animale. Locul unde s-a desfășurat a fost și el special: Muzeul zoologic al Universității Babeș-Bolyai. Printre exponatele muzeului, sute de clujeni au venit în acest weekend pentru a face o fapta bună.

Evenimentul Mărțișoare pentru animale se află la a 3-a ediție în acest an. Este un eveniment deschis către comunitate, în care Ong-urile care se ocupă de protecția animalelor au ocazia să își prezinte diverse obiecte ,este un târgușor de casă cu obiecte hand-made iar aceste donații sunt direcționate către protecția animalelor, ne-a declarat Cristian Sitar, muzeolog.

Evenimentul are și o parte educativă spun organizatorii.

Alina Rusu, profesor univeristar USAMV: Evenimentul țintește acest lucru, de a educa oamenii să prevină cruzimea față de animale folosind interacțiunea directă cu oamenii care lucrează deja în aceste domenii.

Publicul a fost încântat, atât de exponatele muzeului cât și de lucrușoarele pe care le-au putut cumpăra pentru animalele de companie.

Doamna: Foarte frumos sunt cu băiețelul. 

Reporter: Ați cumpărat și mărțișoare ca să susțineți animalutele ?

Doamna: Da, chiar băiețelul are un lup mărțișor foarte frumos. 

Reporter: Cum vi se pare ideea evenimentului ?

Doamna: E forate drăguță, chiar azi dimineață am auzit de ea și am fugit repede să vedem despre ce e vorba.

Domn: Este superb pentru copii, e foarte bine organizat și ne bucurăm să participăm împreună cu familia și cu cățelușul. 

Reporter: Ați cumpărat și mărțișoare pentru animale ?

Domn: Da am fost mari cumpărători de mărțișoare...

Doamna: …și accesorii pentru cățel și încă nu am vizitat toate standurile așa că mergem în continuare , descoperim peste tot toate lucrușoarele

Te-ar putea interesa si

Comenteaza