Marșul bicicliștilor, în curând prin centrul Clujului și Mănăștur

by admin

Luni, 3 iunie, pasionații de ciclism sunt așteptați să ia parte la cea de-a 140-a ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni, manifestare care va începe în Piața Unirii, după ora 18.

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta.

Este o editie speciala, dedicata Zilei Mondiale a Bicicletei, instituita de Organizatia Natiunilor Unite anul trecut, pentru a atrage atentia la nivel global cu privire la faptul ca bicicleta este o parte a solutiei la problemele mobilitatii urbane in secolul XXI dar este inca insuficient promovata de autoritati.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala si cartierul Plopilor si Manastur, cu plecare si final in Piața Unirii.


Concret, traseul este: Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – str. Regele Ferdinand – str. George Barițiu – Parcul Central Simion Bărnuțiu – Aleea Stadionului – str. Uzinei Electrice – pista bicicleta de pe malul Someșului – Parcul Rozelor – Nodul Calvaria – Calea Mănăstur – Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca – Piața Unirii.

„Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul
automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonală.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa e progres in domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, si primul trimestru din 2019 la fel, autoritatile locale limitandu-se la promisiuni si la refacerea catorva marcaje de piste vechi, mentinandu-se calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la prezenta diverselor obstacole la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier”, arată Radu Mititean, director executiv al Clunului de Cicloturism Napoca, organizator al acțiunii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza