Marcel Vela a anunțat Ordonanța Militară 9. Zborurile rămân interzise

by admin

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, astăzi 16 aprilie, într-o conferință de presă, că a adoptat Ordonanța Militară cu numărul 9.

Prin noua ordonanță se prelungeste perioada de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Totodată, elimină interdicția în ceea ce privește exportul de grâu.

„Interzicerea exportului de grâu și produse derivate din OM 8. Articolele care interzic exportul își încetează aplicabilitatea, pentru că din discuțiile cu comercianții s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea Rezervei de Stat”, spune Marcel Vela.

De asemenea, se exceptează de la normele de izolare navigatorii, dacă nu prezintă simptome de COVID-19, la fel ca șoferii de TIR și echipajele de la avioane.

Lucrătorii transfrontalieri care lucreză în zona de frontieră cu Bulgaria, care muncesc pe o rază de 30 de kilometri, sunt și ei exceptați de la izolare, dacă nu prezintă simptome de COVID-19

Piețele rămân deschise și în această perioadă, cu condiția respectării tuturor reglementărilor din ordonanțele militare.

Sursa foto: mediafax.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza