Marcel Ciolacu crede că rotativa guvernamentală poate fi realizată până la 1 Iunie!

by Christian Suciu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-o intervenție pentru Prima News că se așteaptă ca până la 1 Iunie să se realizeze rotativa guvernamentală iar Senatul și Camera Deputaților vor avea președinți noi. Conform acestuia, social-democrații vor fi gata să prezinte noi propuneri pentru programul de guvernare în maxim o lună de zile.

”Nu am zis o zi – 25 mai (privind rotaţia premierilor – n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie. În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat.” a declarat marcel Ciolacu pentru Prima News.

Liderul PSD a mai adăugat că social democrații vor efectua o analiză a obiectivelor îndeplinite în programul de guvernare iar în funcție de rezultatele acesteia, noile propuneri pentru programul de guvernare vor apărea într-un interval de maxim o lună de zile.

” Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit. Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat.” a mai aduăugat Premierul pentru Prima News.

sursa: Prima News.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Luc 08/03/2023 - 00:34

Nu vad rostul rotativei, nu e nici o diferenta intre acei indivizi. Doar asa, ca sa mai apuce si altii la furat din banii publici.

Raspunde

Comenteaza