Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, despre situația paturilor Covid: „Din septembrie facem modificările de structură care se cuvin”

by Oana Spiru

Consilierii județeni au dezbătut astăzi, 26 august, proiectul de Hotărâre nr.5 privid aprobarea Structurii organizatorice, a Organigramei, a Statului de functii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțiose. Prin acest proiect se propune reducerea numărului de paturi Covid de la 204 la 73 și a numărului de paturi ATI la 6. Această propunere a pornit în luna iunie, când situația epidemiologică se prezenta mult mai bine, motiv pentru care, deputatul USR, Mihai Iepure, a cerut să se explice cum se va face trecerea la un număr de paturi mai mare în cazul în care va fi necesar.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, a intervenit în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, pentru a explica organizarea din cadrul Spitalului de Boli Infecțiose în ceea ce privește situația Covid.

„Acest proiect este actual și prezent pentru că eu am 73 de paturi Covid, iar în spital avem 60 de pacienți Covid. În planul de reziliență pe care l-am întocmit și înaintat și Ministerului, cu prioritate o să deschidem și alte secții pentru Covid. Cu celeritate, cum am facut-o și altă dată, fără să existe probleme în preluarea pacienților cu coronavirus. O să propunem în luna septembrie modificarea acestei structuri pentru că pe perioada verii am considerat că sunt suficiente paturile pe care le-am propus. Dacă lucrurile merg în direcția la care ne așteptăm de luna viitoare facem modificările de structură care se cuvin. Trebuia să reducem paturile de Covid pentru a putea realiza și alte servicii medicale non covid. Am făcut în iulie și august eforturi pentru preluarea pacienților noștri, care au fost o lungă perioadă în afara spitalului”, transmite Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza