Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2022, în analiză. Se schimbă modul de calcul al pensiilor!

by Oana Spiru

Președintele Casei Naționale de Pensii spune că vor fi eliminate toate inechitățile și nu vor mai fi diferențe între cei care au ieșit la pensie în momente diferite din timp, pe legislații diferite.

”Vom aplica formula de calcul care va fi agreată în noua lege a pensiilor la acești indicatori, realizându-se atunci o reașezare a tuturor pensiilor din sistemul public. Se face o reformă în sistem, astfel fiecare beneficiar, nemaiținându-se cont în ce moment a ieșit la pensie, pe ce legislație, la același număr de puncte vom încerca pe cât posibil să avem același cuantum în plată.”, a spus Daniel Baciu, potrivit antena3.ro.

”Majorarea pensiilor, în analiză”

Întrebat de jurnaliști despre majorarea promisă pensionarilor, noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a afirmat că autoritățile vor analiza acest fapt în perioada următoare.

”Vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii. Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am spus-o și atunci, nu s-a schimbat nimic: acea lege cu o majorare de 40% nu se putea aplica”, a arătat Vîlceanu.

România trebuie să vizeze consolidarea fiscal-bugetară, adică reducerea deficitului bugetar, și anume a diferenței între încasări și cheltuieli, de la nivelul de 7,16% estimat în acest an până la limita de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), prevăzută în tratatele europene, a mai spus el.

Dan Vîlceanu declară că această consolidare fiscală este importantă pentru investitori, astfel încât, în final, România să se împrumute la dobânzi mai mici.

Vîlceanu a declarat că legea care stipula creșterea punctului de pensie cu 40% nu va fi aplicată.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 25/08/2021 - 21:48

Legea este DOAR pentru OAMENII DE RAND.
Pentru guvernanti si majoritatea politicienilor legile pot fi calcate, ei tot nu patesc nimic.

Nota:
Daca unele tari NU AU DEFICIT BUGETAR, atunci de ce nu poate fi la fel si la noi ?
Pe mine nu ma imprumuta nimeni astfel sa pot cheltui mai mult decat castiga ?

Raspunde

Comenteaza