Magazinul de droguri legale din Cluj, închis. Amenințare cu 50.000 de lei amendă

by admin

Magazinul cu droguri legale din Cluj-Napoca, amenințare cu 50.000 de lei amendă pentru că produsele nu aveau traduceri în românește. magazinul a fost închis până când firma prezintă Protecției Consumatorului documente care să ateste conformitatea produselor.

Toate cele trei instituții – SICE, Protecția Consumatorului și Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au călcat ieri magazinul cu droguri legale deschis în urmă cu câteva săptămâni în centrul Clujului. Rezultatul – amenințare cu 50.000 de lei amendă pentru că produsele nu aveau traduceri în românește, iar magazinul a fost închis până când firma prezintă Protecției Consumatorului documente care să ateste conformitatea produselor. ”Nici un produs nu avea traducere în limba română”, arată purtătorul de cuvânt al instituției, comisarul Lucian Rus. Alte trei nereguli constatate – pe ușa de intrare există un avertisment potrivit căruia accesul e permis doar persoanelor de peste 18 ani, dar ”acest avertisment nu a fost regăsit pe toate produsele”. În plus comisarii au găsit produse alimentare prezentate ca ciocolată fără nici un element de identificare iar marcajul la cântarul de precizie ”nu este conform prevederilor legale”.

OPC arată că a oprit temporar de la comercializare întreaga cantitate de produse existente în incinta punctului de lucru până la prezentarea documentelor care atestă conformitatea.

Daniel Stancu e asociat în firma care administrează, în franciză, magazinul din Cluj, și care a deschis în urmă cu patru ani două magazine similare în București. ”Din punctul nostru de vedere a fost un control abuziv”, spune el pentru actualdecluj.ro.

”La aceeași zi, la aceeași oră, trei instituții ale statului să vină în același timp în control e un pic suspect. Au venit în gașcă să zic așa, și ANAF, și DIICOT, și Protecția Consumatorului. Noi funcționăm în România de patru ani, cu cifră de afaceri de un milion de euro, am deschis magazin la Cluj și am avut surpriza acestui control. La magazinul din București când ne veneau controale într-o zi venea ANAF, într-o zi Poliția, în altă zi Protecția Consumatorului. Dar s-a dovedit totul legal. Și la București au spus că nu avem traduceri dar ne-au dat un răgaz, nu au închis magazinul, la Cluj se pare că sunt alte legi. În toată activitatea mea nu au venit toți de mână ca să zic așa. Țin să cred că cineva i-a mobilizat”.

Stancu spune că în magazin nu se vând droguri legale, așa cum crede lumea. ”Vindem accesorii pentru fumători, în mare parte. Acum, fumătorii pot fi de mai multe categorii, nu noi îi etichetăm. E treaba fiecăruia ce fumează cu ele. Noi nu încurajăm consumul de droguri”, completează el.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza