Lucrările pentru creșterea siguranței pacienților de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca se află în stadiu avansat

by Christian Suciu

Lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de Consiliul Județean Cluj și care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în ritm susținut. În prezent, lucrările sunt într-un stadiu de finalizare de 65%.

”Urmărim îndeaproape progresul pe care îl înregistrează această investiție și ne dorim ca odată cu finalizarea proiectului să creștem siguranța și calitatea infrastructurii medicale, contribuind astfel la asigurarea climatului optim de realizare a actului medical.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Principalele operațiuni au constat în realizarea unor noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică.

Totodată, a fost instalat un nou sistem de apelare medicală în saloanele de cazare, toalete, camerele ATI și în posturile personalului medical destinate monitorizării pacienților.

Nu în ultimul rând, a fost creată o instalație nouă de fluide medicale, o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului în zona ATI de la etajul 1 și au fost instalate centralele de tratare a aerului.

Proiectul de creștere a siguranței pacienților de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” din Cluj-Napoca în valoare de 11.242.872,49 lei este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza