Lucrările pentru creșterea siguranței la Spitalul de Recuperare și Spitalul de Boli Infecțioase se sunt în stadiu avansat!

by Christian Suciu

Lucrările pentru creșterea siguranței sanitare la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unități administrative aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj. Lucrările la Spitalul de Recuperare sunt 80% finalizate, în timp ce lucrările la Spitalul de Boli Infecțioase se află într-un stadiu de finalizare de 74%.

La Spitalul Clinic de Recuperare, principalele lucrări au constat în realizarea unor noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică la nivelul parterului și al etajelor 1-8. De asemenea, au fost instalate centralele de tratare a aerului, un sistem nou de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen la etajele 1-8, precum și un nou sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu la parter și etajele 1-8, dar și în corpurile B-I.

Totodată, zona ATI de la etajul 8 dispune de o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului, iar pentru etajele 1, 2, 7 și 8 a fost creată o instalație nouă de fluide medicale.

În ceea ce privește lucrările derulate la Spitalul de Boli Infecțioase, operațiunile de până acum au constat în refacerea tavanelor false și montarea instalației de ventilare și tratare a aerului la etajele 1-3 ale corpului A1, precum și la parterul și etajele 1-3 ale corpului A2. De asemenea, pentru cele două corpuri au fost instalate centralele de tratare a aerului.

”Lucrările avansează bine și se îndreaptă în direcția potrivită în ceea ce privește această investiție prin intermediul căreia vom contribui, în plus, la protejarea vieții și a sănătății pacienților. Vom monitoriza, în continuare, ritmul de derulare a operațiunilor astfel încât acestea să respecte graficul stabilit iar beneficiile să fie resimțite cât mai curând.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza