Lucrările la marile proiecte de infrastructură ale Clujului pot debuta începând de anul viitor! Dan Tarcea: ” E posibil ca în 2024 să dăm prima cupă pentru Metrou și pentru Centura Metropolitană.”

by Christian Suciu

Viceprimarul Dan Tarcea s-a arătat încântat de stadiul în care se află proiectele de anvergură ale municipiului Cluj-Napoca în ce privește infrastructura de transport și a transmis că într-un scenariu lipsit de întârzieri, lucrările pentru Centura Metropolitană sau pentru proiectul metroului ar putea începe chiar de anul viitor.

Potrivit acestuia, Centura Metropolitană a reprezentat un obiectiv de bază pentru infrastructura metropolitană în ultimii 5 ani iar faptul că în prezent toate cele 3 tronsoane au fost scoase la licitație este un rezultat al colaborării municipiului cu zonele limitrofe.

”A fost o muncă grea, de 5 ani, un proiect la care am lucrat împreună cu zonele limitrofe municipiului Cluj-Napoca, cu CNAIR și Ministerul Transporturilor. Discutăm despre 42 de kilometri de centură metropolitană la care se adaugă și drumurile de legătură, despre 20 de noduri denivelate, cu intrări și ieșiri la fel ca pe autostradă. Să nu uităm că Clujul este un oraș care se află între dealuri, unde se produc alunecări iar toate elementele de infrastructură, din nefericire, costă. ” a declarat pentru Prima News, viceprimarul Dan Tarcea.

Acesta a mai menționat totodată că în etapizarea proiectului au fost prioritizate anumite obiective pentru a profita cât mai eficient de finanțarea de 1 miliard de euro.

” Proiectul centurii a fost sincronizat cu alte proiecte majore astfel că am scos la licitație doar acele tronsoane aflate între nodul 5 și până la nodul 18, ca să ne încadrăm în acel miliard de euro. Astfel, am asigurat legătura cu Spitalul Regional, am asigurat conectivitatea Baciu-Cluj-Napoca, tranzitul prin municipiul Cluj-Napoca și o legătură cu Apahida plus câteva drumuri de legătură.” a mai afirmat Viceprimarul Dan Tarcea în intervenția sa pentru emisiunea Prima News.

În viziunea viceprimarului, atât proiectul metroului, cât și cel al centurii metropolitane reprezintă proiecte vitale pentru dezvoltarea orașului și vor fi duse la îndeplinire indiferent de culoarea politică a primarului în următorii ani. De asemenea, acesta anticipează că primul proiect care va fi dus la bun sfârșit va fi cel al Centurii Metropolitane.

” Este posibil ca în 2024 să dăm prima cupă atât pentru metrou, cât și pentru centură. Eu cred că indiferent de alegeri și de culoarea politică a primarului, oricine va veni la conducere va avea responsabilitatea de a duce la bun sfârșit aceste proiecte deoarece sunt soluții verzi, soluții normale pentru a avea un oraș dezvoltat, cu o calitate bună a vieții. ” a mai adăugat Adjunctul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, pentru Prima News.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Luc 09/03/2023 - 19:34

Mincinosii dracului, initial au spus ca in martie 2023 incep lucrarile la metrou. Cu asa de multe tergiversari, miticii se vor bucura ca au reusit sa impiedice realizarea metroului la timp si se vor pierde finantarile nerambursabile. Boc a devenit un agent al dusmanilor Clujului.

Raspunde

Comenteaza