Lucrări de modernizare la Școala Gimnazială Nicolae Iorga! Emil Boc: ” Va avea un corp nou de clădire și o sală de sport modernă”

by Christian Suciu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Cluj-Napoca va fi extinsă printr-un nou corp de clădire și o sală de sport la standarde moderne. Capacitatea instituției va crește astfel la 21 de săli de clasă, dintre care 3 sunt laboratoare, cu 630 de locuri pentru elevi. De asemenea, instituția va beneficia de o sală de sport la standarde moderne iar întreaga școală va fi alimentată cu energie ”verde” după instalarea a 44 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare ce vor alimenta instituția cu energie electrică și cu apă caldă. Valoarea totoală a investiției se ridică la 6 milioane de euro, sumă finanțată din fonduri europene.

” Astăzi am verificat investiția realizată prin proiectul de modernizare și creștere a eficienței energetice la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, situată pe str. Războieni nr. 67. Pe o suprafață de peste 7000 mp școala are acum 18 săli de clasă și 3 laboratoare – creștere de la 6 săli de clasă, o nouă sală de sport de 1142 mp – dotată pentru organizarea competițiilor sportive naționale, o nouă sală multifuncțională generoasă pentru conferințe sau evenimente, sală de mese, grupuri sanitare, vestiare și spații pentru jocuri sportive.

Accesibilizarea școlii a fost realizată prin facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități – lift nou instalat, rampe, grup sanitar dedicat. Lucrările sunt finalizate în proporție de 96%, au rămas de realizat lucrări precum turnare covor PVC și instalarea dotărilor. Școala a fost dotată prin proiect cu diverse echipamente precum table interactive de ultimă generație, pe lângă mobilier nou pentru sălile de clasă și mobilier special pentru laboratoare”, a declarat edilul clujean cu privire la stadiul de finalizare al lucrărilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza