Lucrări de întreținere pe DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. Acestea vizează sectorul de drum în lungime de aproape 4 kilometri  cuprins între pozițiile kilometrice 35+375 și 39+060.

”Desfășurăm, concomitent, lucrări pe mai multe drumuri județene, astfel încât circulația rutieră să se realizeze în condiții normale și de siguranță, la nivelul întregului județ. Ne propunem, astfel, să menținem drumurile județene în cele mai bune condiții, chiar dacă natura și vremea se dovedesc uneori potrivnice, mai ales în zona de munte.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea executării acestor lucrări de întreținere a fost determinată de alunecările de teren de pe versanți și de viiturile înregistrate la sfârșitul anului trecut.

Urmează a fi derulate, astfel, operațiuni constând în înlăturarea criblurii de pe carosabil, degajarea pământului și a materialului pietros rezultat în urma alunecărilor de teren de pe versanți și a viiturilor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea de parapete deteriorate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza