Lucrări de asfaltare pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C)

by Bianca Baraboi

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de asfaltare, ca parte a operațiunilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C).
Lucrările de așternere a covorului asfaltic vizează un tronson în lungime de 4,425 kilometri, situat între km 2+500 și 6+925, în condițiile în care operațiunile de întreținere, în ansamblu, se derulează pe un sector de drum în lungime de aproape 7 kilometri, mai exact între kilometrul 0+000 și  6+925.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm lucrările de întreținere a acestui drum județean prin asfaltarea unui sector de drum de aproape 4,5 kilometri. La finalul lucrărilor vom asigura o infrastructură rutieră mult îmbunătățită în zonă prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Cămăraș – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Sucutard – Geaca  – DN 16.”

Anterior, au fost executate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor, precum și de așternere a stratului de balast stabilizat.
De asemenea, urmează a se executa și lucrări de aducere la profil a acostamentelor și completarea acestora, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și de reprofilare a drumurilor laterale.
Reamintim în acest context că drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrare de către Consiliul Județean în cursul anului 2022, iar în cursul anului 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza