Locuri de carantină suplimentare în Cluj. Un cort de triaj instalat în curtea Spitalului Clinic Județean

by admin

Se suplimentează numărul locurilor de carantină din Cluj. În prezent, la nivelul județului există 450 de locuri, dar prefectul a declarat că au fost identificate spații suplimentare care pot găzdui pacienți.

„Am identificat spaţii suplimentare de carantinare, încă 64 de locuri fiind disponibile în acest moment, cu posibilitatea de extindere la încă 200 de locuri, suplimentar faţă de cele 197 iniţiale. În aceste spaţii de carantină intră persoanele din judeţul Cluj care vin din zona roşie, din Italia”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

În plus, mai multe clinici din Cluj urmează să preia o parte dintre pacienții care se prezintă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. „Am vorbit cu managerii de spitale și i-am rugat să-și dea concursul pentru a prelua toate cazurile pentru care nu nevoie să ajungă la Cluj, și în special la Spitalul de Boli Infecțioase, care va fi dedicat pentru a primi eventuale cazuri de infectare cu coronavirus și pentru pacienții suspecți care trebuie internați și testați”, a precizat prefectul.

De asemenea, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va fi instalat un cort pentru trierea pacienților care sosesc la UPU. Măsura este menită să evite situațiile în care zeci de pacienți așteaptă pe coridoarele secției de primiri urgențe.

Cât privește situația îmbolnăvirilor, prefectul a anunțat că în județ nu a fost confirmat nici un caz de infecție cu coronavirus. „În acest moment avem 905 persoane în izolare la domiciliu, 53 de persoane în carantină instituționalizată, 0 cazuri pozitive. Avem patru pacienți pozitivi din alte județe, după cum urmează: Maramureș, pacient cu stare ameliorată, încă pozitiv – a fost retestat zilele trecute, pacienta din Mureș, ameliorată în acest moment, cea din Covasna are o stare generală bună, și pacientul din Iași, carantinat la Satu Mare și ajuns aseară la Cluj, este asimptomatic, dar confirmat pozitiv. Toți sunt internați pe secția dedicată a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Aici sunt ocupate momentan 4 saloane din cele 12 disponibile pentru această secție.

Avem astăzi în testare 70 de probe noi, este capacitatea maximă a aparatului, aveam 114 probe venite, restul vor intra în testare mâine. Marea lor majoritate provin din centrele de carantină, în special din județele învecinate”, a declarat Mircea Abrudean.

Prefectul Clujului a anunțat controale în restaurante și în cluburi, mai ales în timpul weekend-ului, pentru a nu fi depășit numărul maxim admis de 100 de persoane. Această limită se aplică și în cazul bisericilor, care au însă posibilitatea de a găzdui slujbele în aer liber.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza