Locuitorii unui sat din Cojocna vor beneficia de o nouă rețea de alimentare cu apă

by Christian Suciu

Noua rețea de alientare cu apă din localitatea Iuriu de Câmpie din comuna Cojocna a fost dată în funcțiune potrivit reprezentanților Companiei de Apă ”Someș”. Lucrările recent finalizate au vizat realizarea unei rețele de aducțiune pe o distanță de 11 km și a unei rețele de alimentare cu apă pe o lungime de 5 km.

De asemenea, au mai fost construite două noi stații de clorinare și pompare șia fost reabilitat un rezervor de apă de 100 mc. Investiția în valoare de 67 de milioane de lei face parte din proiectul cu finanțare europeană ce vizează extinderea rețelelor de apă din 7 comune clujene: Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

”Consiliul Județean și Compania de Apă Someș continuă lucrările de extindere a rețelelor de apă astfel încât, până în 2025, procentul clujenilor racordați la sistemul public de alimentare cu apă să se apropie de100%. Mai mult decât atât, în îndeplinirea acestui ambițios obiectiv ne bazăm într-o foarte mare măsură pe banii europeni, fondurile astfel economisite din bugetul județului urmând a fi folosite tot în beneficiul clujenilor, pentru alte investiții și proiecte de interes major.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În cadrul lucrărilor au fost realizați 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, 1.793 de branșamente și au fost construite 8 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 5 stații de clorinare și 3 stații de pompare a apei potabile.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 11/10/2023 - 14:24

BRAVOOO ALIN!! VEZI CA SE POATE ..dacă pui saua pe Compania de apa Someș sa!!!

Raspunde

Comenteaza