Lincoln Red Imp – CFR Cluj, marţi, ora 19:00. Campioana României nu are voie să se încurce de semiprofesioniştii din Gibraltar

by Cezar Leizeriuc
  • Lincoln Red Imps – CFR Cluj, marţi, ora 19:00, live text pe looksport.ro

CFR Cluj pare să aibă o misiune extrem de uşoară în turul II preliminar al Ligii Campionilor, după ce a trecut cu emoţii de bosniecii de la Borac Banja Luka.

Campioana României se va înfrunta în dublă manşă cu Lincoln Red Imps. Cu un lot de semiprofesionişti, compus din economişti, agenţi comerciali şi şoferi, gibraltarezii au produs surpriza şi au eliminat pe Fola Esch, din Luxemburg. Partida tur s-a încheiat egal, 2-2, dar formaţia din arhipeleagul afiliat la UEFA abia din 2014 a câştigat categoric, cu scorul de 5-0 meciul decisiv.

Lincoln s-a fondat în 1976 şi domină autoritar campionatul autohton, pe care l-a câştigat de 26 de ori, dintre care 14 titluri au fost consecutive. Conform celor de la Transfermarkt, lotul este evaluat la 1,18 milioane de euro, sumă ce ar însemna la noi nivelul unei echipa din a doua parte a clasamentului ligii secunde.

  • Gibraltarezii au avut 1.959 de zile consecutive fără înfrângere, interval în care au disputat 88 de partide, o performanţă greu de egalat în fotbalul european.

Elevii lui Marius Şumudică au aterizat luni în Gibraltar şi au postat imagini spectaculoase cu ”Victoria”, arena cu gazon sintetic a celor de la Lincoln, care este şi singurul stadion din micul arhipeleag. Acesta este flancat la stânci şi are o capacitate de 5.000 de locuri.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20302339/2/gib-2.jpg

Se complică treaba după gibraltarezi

CFR Cluj şi-a aflat posibila adversară din turul 3 al Ligii Campionilor! Ar putea juca în dublă manşă cu învingătoarea din meciurile Slovan Bratislava (Slovacia) – Young Boys Berna (Elveţia).

Ardelenii au jucat cu posibila adversară din turul 3 -Young Boys Berna – nu mai târziu de sezonul trecut, în grupele Europa League. Meciul din Ardeal s-a terminat 1-1, iar partida din deplasare, din Elveţia, s-a terminat 2-1 pentru gazde. A fost un meci criticat mult pentru greşelile de arbitraj şi care a dus, în cele din urmă, la prinderea unui loc în primăvara europeană a Europa League pentru Young Boys Berna.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza