Liberalii nu renunță la Florin Cîțu. Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate să îl propună din nou pentru funcția de premier

by admin

Liberalii nu renunță la Florin Cîțu. Biroul Executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, să îl propună tot pe premierul demis să conducă viitorul Guvern. Propunerea va fi prezentată președintelui Klaus Iohannis la consultările de săptămâna viitoare de la Cotroceni.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința  Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. 

Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu. 

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu”, se arată pe pagina de Facebook a PNL.

Consultările convocate de președintele Klaus Iohannis vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Este greu de crezut că o soluție pentru un nou Guvern va fi găsită după această primă rundă de consultări. PSD refuză să susțină un guvern din care face parte și PNL, în timp ce USR refuză refacerea coaliției de guvernare atât timp cât viitorul executiv va fi condus tot de Florin Cîțu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza