Lansare la librăria Bookstory

by admin

Miercuri, 29 mai, ora 18:30, librăria Bookstory îi așteaptă pe clujeni la prezentarea volumului Ani minunați, traducerea cărții „The Wonder of Aging. A new approach to embracing life after fifty, scrisă de Michael Gurian şi publicată în 2013, la Atria Books, Simon & Schuster.

Vor participa în calitate de invitate Ștefania Miclea, doctor în psihologie, psiholog principal
și Mirela Pop, doctor in psihologie, psiholog principal psihologie clinică.

Michael Gurian propune o nouă perspectivă şi noi modalități care să ne ajute să ne bucurăm de a doua jumătate a vieții şi să profităm de ceea ce ne poate oferi această etapă a existenței noastre.
Autorul vorbeşte de un proces spiritual și, deopotrivă, unul de „menținere a sănătății”, într-o perioadă a vieții în care „optimizarea” sănătății impune regândirea îmbătrânirii în manieră holistică. Știința și spiritualitatea pot coopera pentru a îndeplini acest deziderat, iar cartea de față oferă o soluție de îmbinare armonioasă a acestora.
Conţinutul cărţii ne provoacă să ne reconsiderăm şi poate poate să ne îndepărtăm de unele convingeri adânc înrădăcinate în cultura noastră. Cultura noastră nu a analizat încă procesul de îmbătrânire din dubla perspectivă a dezvoltării fizice și spirituale, așa cum a făcut-o pentru alte etape ale vieții – copilăria, vârsta adultă, vârsta mijlocie și moartea. Redefinirea acestui proces conform unei noi perspective se realizează într-un demers care încorporează elemente de medicină, psihologie, antropologie și spiritualitate. În acest sens, cartea propune o nouă paradigmă pentru cele trei etape ale procesului de îmbătrânire:

Etapa 1: etapa transformării (de la aproximativ cincizeci până pe la șaizeci și cinci de ani)
Etapa 2: etapa distincției (de la aproximativ șaizeci și cinci până spre optzeci de ani)
Etapa 3: etapa împlinirii spirituale (de la aproximativ optzeci până la o sută de ani și peste o sută)

Fiecare capitol urmărește două scopuri practice: (a) acela de a reduce stresul psihologic nesănătos, resimțit pe măsură ce îmbătrânim și (b) de a crește calitatea relațiilor noastre pe tot parcursul vieții. Experiența umană a longevității, a magiei și a aventurii care pot să ne însoțească viața depind de măsura în care ne folosim de stresul sănătos, reducem stresul nesănătos și păstrăm calitatea maximă a relațiilor noastre. Stresul nesănătos cronic și lipsa relațiilor sănătoase sunt cei doi mari asasini ai persoanelor de peste cincizeci de ani și cei mai periculoși dușmani ai calității vieții.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza