Lansare de carte. Mihail Neamțu și Adrian Papahagi despre „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”

by Cristina Mihaila

Pe 28 noiembrie, de la ora 18.30, la Opera Națională Română va avea loc conferința „Creștinismul, revoluția iubirii”, un dialog între profesorul Adrian Papahagi și scriitorul Mihail Neamțu. Evenimentul marchează și lansarea cărții scrise de cei doi autori: „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”, iar participanții vor avea parte și de un recital înălțător susținut de către Maria Coman.

Mihail Neamțu este scriitor și politolog, autor de tratate și cărți despre religie, politică și cultură. Adrian Papahagi este filolog și eseist, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai. Împreună au creat o serie de dialoguri pe teme creștine și despre crizele vremii, dialoguri disponibile pe platformele sociale.

”Vă avertizăm că va fi un dialog sănătos și frumos care vă va aduce mai aproape de sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos. Cei doi autori, Mihail Neamțu și Adrian Papahagi vor aduce în discuție modul în care creștinismul dăruiește o lege a trăirii supuse iubirii și de ce acest mod de a trăi este și în acest moment cea mai bună variantă a unei vieți trăite în bucurie. De unde și cum învățăm să iubim? Această întrebare își are răspunsul în paginile cărții cărților, Biblia, de la facere și până la înviere, aspect discutat în volumul „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”, spun autorii.

Intrarea la conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” este gratuită, dar participanții care își rezervă un loc pe site-ul evenimentului, Marilecărți.ro, vor avea prioritate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza