Israelul a renunțat la represalii pentru atacul iranian cu drone și rachete din urmă cu două zile. Președintele Biden i-a cerut reținere Premierului Netanyahu

by Christian Suciu

Riposta Israelului pentru agresiunea militară comisă de Iran în urmă cu două zile ar fi fost amânată după ce comunitatea internațională, în frunte cu Statele Unite ale Americii, ar fi intervenit pentru a preveni escaladarea conflictului. Potrivit New York Times, președintele Biden a discutat cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a împiedica un atac de represalii îndreptat împotriva Iranului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică IDF-ul a interceptat peste 300 de drone şi rachete lansate de Iran spre teritoriul statului Israel dar incidentul nu s-a soldat cu pagube majore datorită sistemului de apărare antiaeriană Arrow 3 care a participat la interceptarea rachetelor balistice iraniene.

”Pregătirea continuă pe care am făcut-o împreună cu partenerii noştri americani a adus cele mai impresionante rezultate. Împreună cu SUA şi cu alte ţări, am stabilit o alianţă puternică şi puternică, cu coordonare şi sincronizare între instituţiile de apărare ale statului Israel, SUA şi partenerii noştri. Rezultatul este o stăpânire completă a ameninţărilor, cu excepţia unei marje foarte, foarte mici, şi vreau să spun în această privinţă: felicitări instituţiei de apărare, felicitări IDF şi felicitări partenerilor noştri.”, a transmis Ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant.

În ciuda faptului că Ierusalimul a dat dovadă de reținere și a decis să nu riposteze împotriva agresiunii Iranului, ministrul cabinetului de război, Benny Gantz, susține că ”Israelul va cere un preț de la Iran într-un mod şi într-un moment care ne convine” și că ” acest eveniment încă nu s-a încheiat”.

Totodată, în lipsa unui răspuns militar, Israelul a cerut comunității internaționale sancționarea Iranului pentru agresiunea comisă și recunoașterea Corpului Gardienilor Revoluţiei Iraniene – forţa paramilitară masivă ce răspunde în fața liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei – drept organizație teroristă.

”Acest atac dovedeşte ceea ce Israelul spune de ani de zile: Iranul este cel care se află în spatele atacurilor teroriste din regiune şi este, de asemenea, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii regionale şi a ordinii mondiale.”, a comunicat Ministrul de Externe israelian în urma atacului.

sursa:primanews.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza