Iordache își va lansa noul album la Cluj, la Jazz in the Park

by admin

Saxofonistul Iordache și trupa sa își lansează în curând cel mai recent albm, Suita Titan, la festivalul Jazz in the Park din Cluj Napoca, alături de Alex Munteanu – saxofon tenor, Sergiu Bivol – trompetă, Dan Mitrofan – chitară, Uțu Pascu – bas, Tavi Scurtu – baterie, cu live video de Cinty Ionescu după un film de Medicine Madison.

Suita Titan reprezintă o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii ’70 – ’80 în cel mai mare cartier bucureştean, ca parte a boom-ului demografic datorat decretului din 1966 al lui Ceauşescu privind interzicerea avortului, în perioada când s-a trecut de la relativul dezgheţ ideologic al anilor ’60 la stalinismul care a atras după sine căderea regimului, după cum precizează artistul.

„Construit de arhitecţi inspiraţi de Le Corbusier, cu spaţii largi şi cu un parc imens, doar pe jumătate amenajat în acele vremuri, cartierul Titan (sau Balta Albă) a fost locul unde am descoperit lumea, între marşurile patriotice pe care trebuia să le cântăm la şcoală, ecourile vagi ale mişcării hippy care ajunseseră şi la noi şi casetele pe care le copiam unii de la alţii. Minţile generaţiei mele au început să se deschidă spre lume într-o societate care se închidea din ce în ce mai mult în ea însăşi.

Muzica albumului evocă acele vremuri, aşa cum le-am trăit eu. E vorba de jocurile copilăriei, de strigătele celor care te scăpau de fiare vechi sau sticle goale, de vizita lui Nixon, de prietenii mei și de parcul I.O.R., de serialele polițiste de la televizor”, explică Mihai Iordache.

Albumul a fost înregistrat în concert in 2017, la ARCUB, în cadrul seriei de concerte Artist in Residence organizate, la acea dată, de pianistul Lucian Ban și a fost lansat în luna februarie a acestui an.

Concertul va avea loc vineri, 5 iulie, de la ora 20, la scena principală a festivalului Jazz in The Park , în Parcul Central.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza