Iohannis, pus la colț din cauza certificatului verde: „Nu cred că e treaba președintelui”

by Oana Spiru

Liderii coaliției de guvernare au avut o discuție la Palatul Cotroceni cu privire la certificatul verde. Pe acest fond, un senator UDMR spune că nu este de competența președintelui să ia o astfel de decizie.

Senatorul UDMR Laszlo Attila a comentat renunțarea la certificatul verde după ce liderii coaliției a avut o discuție la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis.

În emisiunea Talk News de la Profit TV el a declarat că nu crede că președintele poate lua o decizie în acest sens deoarece nu are pregătirea necesară, în timp ce certificatul verde este o problemă de sănătate publică.

”Să ştiţi, voi fi foarte tranşant, nu cred că este treaba domnului preşedinte, cu pregătirea domniei sale, să ia astfel de decizii, este o problemă de sănătate publică şi trebuie lăsat personalul de specialitate să ia astfel de decizii”, a declarat senatorul UDMR Laszlo Attila.

Senatorul UDMR a mai spus că a văzut tot felul de argumente și de discuții pe această temă, dar subliniază că dacă autoritățile se vor gândi prea mult la ce decizie ar trebui să ia, atunci vor ajunge la spusele liderului PSD, Marcel Ciolacu.

”Părerea mea este că, dacă stăm mult şi ne gândim mult, o să se întâmple acel lucru care ne-a spus domnul Ciolacu, că va fi tardiv”, a arătat senatorul.

El a mai spus că nu știe cum se va putea adopta un astfel de document, în condițiile în care Florin Cîțu spune că are elemente de neconstituționalitate.

De asemenea, acesta a adăugat că ”asistăm la creşteri de 30% în fiecare zi, tare mi-e teamă că o vom lua de la capăt, aşa cum am făcut în luna septembrie”.

Senatorul UDMR spune că trebuie luate și măsuri nepopulare, subliniind că trebuie să fie făcut tot posibilul pentru ca oamenii să nu moară, în contextul în care există diferite măsuri de prevenție.

”Trebuie să conştientizăm. Aici, cred că întrebarea nu ar trebui să fie pe cine supărăm şi cui îi place, cred că trebuie să conştientizăm că marea întrebare este cu ce pierderi vom traversa valul cinci, pierderi mici, puţini oameni în spitale, sau pierderi mari şi multe decese”, a comentat senatorul UDMR.

În plus, el spune că România nu își permite luxul de a nu le acorda ”asistenţă medicală acelora care suferă de diagnostice în cazul cărora nu există astfel de elemente de prevenţie”.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

tudy 07/01/2022 - 13:57

Se pare ca maghiarii au sange in instalatie…..ai nostrii stau dreptu!! INCREDIBIL!!

Raspunde
clujean 11/01/2022 - 17:41

Desigur, treaba Presedintelui Romanieie e sa mearga la schi, la golf si in concedii in SUA. Cam atat.

Raspunde

Comenteaza