Iohannis: ”Mixul energetic diversificat și tehnologiile low-cost se vor reflecta în facturile finale ale publicului”

by Christian Suciu

Președintele României, Klaus Iohannis. a declarat astăzi că securitatea energetică rămâne și în 2023 o prioritate pentru România iar demersurile necesare vor fi făcute pentru ca mixul energetic diversificat al țării și tehnologiile low-cost folosite să se reflecte și în facturile finale ale populației.

” Pe lângă consolidarea dimensiunii de securitate, Uniunea Europeană are nevoie de soluții pentru a asigura competitivitatea, o bază industrială solidă, tranziția verde și tranziția digitală. Securitatea energetică rămâne o prioritate. În 2023, România va continua să facă demersurile necesare pentru a face sigur că mixul energetic diversificat și tehnologiile low-cost se reflectă în facturile finale ale publicului.” a transmis Șeful Statului în cadrul unei întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice acreditate din România.

Potrivit acestuia, interesul țărilor de la Marea Neagră sporește în privința consolidării conectivității, fapt ce ar avea efecte benefice atât la nivel regional, cât și la nivel european. Un exemplu în acest sens l-a reprezentat acordul semnat de România alături de Azerbaidjan, Georgia și Ungaria, luna trecută la București, în prezența președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

” Acordul este un pas important în finalizarea proiectului pentru un cablu submarin pentru transportul energiei electrice din surse regenerabile sub Marea Neagră. Este și un exemplu de proiect european care poate contribui la rezistența noastră comună.” a explictat Președintele Klaus Iohannis.

Acesta a conchis menționând importanța acestor teme pentru țară în special prin prisma investițiilor cuprinse în PNRR și a fondurilor europene esențiale pentru dezvoltarea a țării.

” Numai în 2022, peste 11 miliarde de euro au intrat în economia românească prin aceste fonduri. Reziliența noastră nu înseamnă doar securitate în sens mai larg, ci și o economie solidă, orientată spre viitor și capabilă să depășească eventualele șocuri.” a mai declarat Președintele Klaus Iohannis.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

sergiu 19/01/2023 - 11:29

Ce ar fi să-ți dai DEMISIA!!!!!tu și cu partidul tău unde sunt cei mai multi plagiatori pe metrul pătrat!!

Raspunde

Comenteaza