Ioana Todoran, clujeanca din echipa hairstylist-ilor de la Eurovision:”N-am avut timp să respirăm. Era totul pe timing”

by Cezar Leizeriuc

După ce a câștigat concursul “Show Us Your Style”, hairstylist-ul din Cluj-Napoca, Ioana Todoran, a fost cooptată în echipa artistică de la Eurovision. Alături de alți hairstylisti, Ioana a coafat zeci de artiști care au pășit pe marea scenă a concursului din Rotterdam atât în cea de-a doua semifinală, cât și în marea finală. Chiar dacă lucrează de 12 ani în acest domeniu, această experiență a fost unică pentru ea, una care s-ar putea repeta și la anul, deoarece clujeanca a devenit membră în echipa artistică internațională a Eurovisionului.

“A fost o experiență foarte faină, de neimaginat. Adrenalina plutea efectiv în aer. Am avut treabă zilnică acolo, am făcut multe coafuri. M-am simțit chiar în siguranță. Aveam pavilionul de testare, iar la fiecare 48 de ore absolut toată lumea se testa, inclusiv în ultima zi când a avut loc marea finală. Tocmai ca să vedem că evenimentul de acum a fost un experiment și am putut da dovadă că se pot organiza astfel de evenimente și în timpul pandemiei”, ne-a explicat hairstylist-ul Ioana Todoran.

Odată cu câștigarea competiției “Show Us Your Style”, ea a devenit parte din echipa artistică internațională a Eurovisionului și se așteaptă să fie cooptată și în ediția de anul următor a marelui concurs.

“Cu siguranță că-mi doresc. O să vedem cum va fi situația cu toate restricțiile, dar oricum fac parte din echipa artistică internațională și atunci, da, ar trebui să mă mai duc cu ei și anul următor. Pentru mine a fost un pas înainte pentru evoluția mea ca hairstylist. E culminarea anilor de muncă ceea ce s-a întâmplat acum. Mereu îmi doresc să evoluez și așa e și normal. Tuturor ne place să lucrăm în salon, dar probabil îți dorești mai mult de atât. Când m-am întos la salonul unde lucrez, le-am povestit toate detaliile, toate news-urile, tot ce se poate”, ne spune hairstylist-ul.

Ioana s-a întors de la Rotterdam cu o experiență inedită, dar și cu foarte mulți prieteni. Acolo a realizat doar partea de coafat, fără colorare sau alte servicii de înfrumusețare.

“S-a pus accentul pe munca în echipă și întotdeauna lucram câte doi, trei, chiar și patru oameni la o coafură. Cea mai provocatoare coafură a fost cea a reprezentanților Letoniei. Erau trei dansatoare care aveau același coc de făcut. A fost un pic mai dificil, dar a fost bine. Au fost mulțumite de rezultat. Le-am oferit consultanță mai multor artiști în legătură cu coafurile, care evident trebuiau să aibă legătură cu îmbrăcămintea, cu make-up-ul. A contat și că unii artiștii făceau parte doar din backing vocals. Ei practic erau în spate, nu pe scenă, iar atunci conta foarte mult ce fel de coafură aveau, în funcție de ce lumini erau pe scenă, dacă i se vedea chipul sau nu. Deci au contat foarte multe detalii”, ne povestește ea.

Rapiditatea, dar și presiunea din backstage în ceea ce privește realizarea coafurilor artiștilor care urcau pe marea scenă au fost remarcate de tânara clujeancă încă din primele clipe petrecute acolo.

“N-am avut timp să respirăm. Era totul pe timing. Stăteam ca o jumătate de oră, 45 de minute pentru fiecare coafură maxim. Asta în condițiile în care artistul avea o cantitate mare de păr. De aceea s-a pus accent pe munca în echipă ca să se miște totul foarte repede. Coafam echipa întreagă chiar dacă pe scenă cânta doar un artist. De asta am fost 30 de hair-stylisti”.

Din păcate reprezentanta României la această ediție de Eurovision, o altă clujeancă, Roxen, s-a oprit în prima semifinală: “N-am apucat să o coafez pe Roxen, eu am ajuns în data de 19 la a doua semifinală. N-am apucat nici măcar să o întâlnesc. Mi-aș fi dorit, dar ce să facem…poate anul următor”, a încheiat Ioana Todoran.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza