Invidie la malul mării: „Veniturile Constanţei sunt la jumătatea veniturilor unui municipiu precum Cluj”

by admin

Deputatul USR Stelian Ion a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă (organizată înaintea începerii şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa în care s-a aprobat bugetul oraşului pe anul 2020), că este unul dintre cele mai mici bugete din ţară, el adăugând că este “ruşinos că prevede doar 10% fonduri pentru investiţii”.

„Din punctul nostru de vedere, al USR şi al meu, este un buget ruşinos. Constanţa are unul dintre cele mai mici bugete, veniturile Constanţei sunt la jumătatea veniturilor unui municipiu precum Cluj, şi de câţiva ani de zile situaţia este aceeaşi, neschimbată. Fără bani nu poţi face proiecte şi primăria nu s-a îngrijit pentru atragerea de investiţii importante, care să aducă bani la buget. Trebuie să vedem foarte clar că un municipiu, o zonă care trebuie să se dezvolte trebuie să aibă jumătate din buget alocat pentru investiţii şi jumătate pentru cheltuielile de funcţionare. În cazul Constanţei, 90% din buget sunt alocate pentru funcţionare şi 10% pentru investiţii”, a afirmat deputatul USR Constanţa, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cheltuielile administraţiei locale sunt mult mai mari decât veniturile.

De asemenea, Stelian Ion a mai spus că Primăria Constanţa nu are profesionişti pentru atragerea fondurilor europene.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat după şedinţa Consiliului Local Municipal că bugetul municipiului este unul sănătos, echilibrat.

“Avem buget, este un buget sănătos, de aproape 888 de milioane de lei, este un buget care înglobează atât veniturile proprii, cât şi excedentul bugetar al anului anterior. Lucrul acesta ne arată că am fost chibzuiţi şi mă mândresc că municipiul Constanţa este oraşul capitală de judeţ cu gradul de îndatorare cel mai scăzut din România. (…) Din bugetul municipiului Constanţa, anul acesta avem un procent destul de mic pentru investiţii, pentru că grosul investiţiilor îl facem din fonduri structurale”, a spus Făgădău.
Menționăm că oficialii Primăriei municipiului Cluj-Napoca au anunțat recent un buget de 350 de milioane de euro pentru 2020.Te-ar putea interesa si

Comenteaza