Instituțiile publice vor accepta obligatoriu plățile cu cardul inclusiv online

by Christian Suciu

Legea privind modificarea Ordonanței de Urgență 193/2002 a fost publicată în Monitorul Oficial ceea ce înseamnă că toți operatorii economici publici vor fi nevoiți să accept plățile făcute cu cardul atât online cât și de la sediul instituției.

Potrivit reglementărilor aduse, în afara plății cu cardul fie la sediile instituțiilor publice fie prin mijloace online din Toamnă se vor putea plăti și utilitățile, taxele sau impozitele prin aplicații ce permit plata în format electronic.

”In termen de 6 luni de la data intrării in vigoare a prezentei legi, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și autoritățile publice definite de Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și de Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de modul de finanțare și subordonare, care încasează impozite, taxe, contribuții, amenzi, dobânzi, penalități, penalități de întârziere, tarife, alte obligații de plată și sume pentru serviciile prestate sau intermediate, au obligația de a implementa sistemul electronic modern de plată la distanta, prevăzut la art. 1 alin. (1) din Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, aprobata cu modificări si completări prin Legea nr. 250/2003, cu modificările si completările ulterioare.” se arată în textul legii modificate.

Excepții în cazul obligativității se arată companiilor/instituțiilor care au puncte de încasare amplasate în zone nedeservite de rețelele de comunicații electronice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza