Instalația ”TE AȘTEPT”, reamplasată pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Instalația luminoasă cu mesajul ”Te aștept” a fost reamplasată pe Podul Elisabeta peste Someșul Mic după ce a fost vandalizată în urmă cu două zile.

”Cu mari sacrificii, am readus “TE AȘTEPT” pe podul Elisabeta din Cluj. După actul de vandalism care ne-a întristat, determinarea echipei noastre a generat puterea de a reda lumina și mesajul artistic în locul său. Refuzăm să lăsăm incidentele izolate să definească orașul pe care-l prețuim. Educația este cheia, iar împreună putem contribui la construirea unui mediu în care arta să fie respectată și protejată.”, au transmis reprezentanții festivalului Lights On Romania.

În urmă cu câteva zile instalația fusese vandalizată de mai mulți indivizi ce au tăiat, desfăcut și desprins cablurile de ancorare, cordelinele și chingile de siguranță în care era prinsă făcând ca aceasta să fie luată de apele Someșului.

”Au fost două zile de tristețe şi incertitudine în echipa Lights On Romania ca urmare a vandalizārii instalației “TE AŞTEPT”. Din fericire suntem consecvenți, perseverenți şi optimişti şi găsim soluții. Îi mulțumesc prietenului Adi Bălan care a trudit enorm zilele astea pentru ca TE AŞTEPT să fie din nou sus.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat anul ăsta după experiențele grele de la Timișoara şi acum Cluj a fost să privim înainte pentru că, într-un fel sau altul, o scoatem noi la capăt. Se întâmplă cumva de 6 ani şi încă se întâmplă, chiar dacă e greu şi noi tot mai obosiți. Şi mi-ar plăcea să cred că ceea ce facem contează (chiar dacă nu la fel de mult) şi pentru voi. Am plâns de fericire când am văzut instalația la loc pentru că simbolizează multe lucruri pentru noi.”, a declarat fondatorul Lights On Romania, Andi Daiszler pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza